Ugnspannkaka FTW. Snabbt. Enkelt. Gott.Gjorde en stor sats och ska faktiskt ta och göra en stor sats även imorgon. Perfekt att frysa in i bitar och ta med till stranden i en kylväska. Det går ju faktiskt att äta ugnspannkaka kall med lite god sylt till. Recept på ugnspannkakaVi har gjort två olika varianter på ugnspannkaka. Gör även olika varianter på vanliga pannkakor i stekpanna. Vanliga, dvs mjölk, mjöl, ägg, salt. Mer nyttiga; Byt ut en del av mjölet till bovete och/eller rågmjöl. Bovetet slukar mer vätska så jag brukar ha mindre bovete än vad jag beräknar om jag använder vanligt mjöl. Använder ibland även havremjölk istället för komjölk eller tar lite av varje. Men här kommer dagens recept på ugnspannkaka i all enkelhet: Ugnspannkaka ca 8 portioner6 ägg12 dl mjölk6 dl vetemjöl2-3 teskedar saltEventuellt sockerSmör till formen om du inte kör bakplåtspapperKörs i ugnen på 225 grader i ca 35-40 min. Men håll span om den blir färdig eller får mycket färg på toppen innan. Får den färg men inte har hunnit bli färdig inuti kan man lägga på lite folie på pannkakan och fortsätta köra den i ugnen en stund till. Jag stänger ibland av ugnen lite innan och låter den gå färdigt på eftervärmen.Smaklig måltid!